JPMorgan mora platiti kaznu veću od 90 milijuna eura

Wikimedia Commons
JPMorgan, Foto: Wikimedia Commons

JPMorgan Chase & Co platit će 92,20 milijuna eura i priznati da je prekršio pravila Komisije za trgovinu robnim ročnicama (CFTC) SAD-a u vezi s propustima u izvješćivanju o trgovini, priopćio je regulator.

Banka je u lipnju 2021. otkrila i prijavila komisiji značajne nedostatke koje je pronašla u svojim podacima o trgovanju i nadzoru naloga, a neki slučajevi datiraju čak iz 2013., otkrili su regulatori.

Propusti su značili da je banka prekršila pravila za subjekte registrirane pri CFTC-u o podnošenju izvještaja o trgovini, prenosi Reuters.

Glasnogovornik JPMorgana odbio je komentirati, ali se pozvao na prethodne izjave da je banka sama prijavila kršenje i da nije bilo nikakve štete za klijente.

Ranije ovog tjedna mediji su pisali da će banka javno priznati kršenje pravila i platiti kaznu. CFTC se sve više zalaže za priznanja krivnje kada pristaje na nagodbe s tvrtkama.

Financijske tvrtke obično se protive takvim priznanjima, jer ih to može dovesti do dodatnih troškova u privatnim parnica. Ali CFTC ističe važnost takvih priznanja u jačanju odgovornosti.

“Prečesto i u previše slučajeva, ovakva pitanja rješavaju se bez priznavanja grešaka”, rekla je povjerenica CFTC-a Kristin Johnson.

12 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari