JP Morgan Chase zaradila 18 posto ukupnog profita američkih banaka

pixabay.com
Dolari, ilustracija Foto: Pixabay.com

JP Morgan Chase ostvarila je skoro petinu ukupnog profita američkih banaka u prvih devet mjeseci 2023. godine, iskoristivši godinu dana previranja kako bi postala još dominantnija u američkom financijskom sektoru.

Bankarska podružnica JP Morgan u SAD imala je 38,9 milijardi dolara profita, što je oko 18 posto ukupne zarade u industriji, prenosi Financial Times, pozivajući se na podatke iz sektora za praćenje industrije, BankRegData.

Ako se taj trend nastavi i u četvrtom tromjesečju, JP Morgan imat će najviši udio u profitu industrije još od 2009. godine, kada su se mnoge banke oporavljale od financijske krize.

Tada su, podsjetimo, zaradili više nego Bank of America i Citigroup zajedno.

Podaci uključuju dobit od podružnica s depozitima osiguranim od Federalne korporacije za osiguranje depozita i zarade banke od komercijalnog i maloprodajnog bankarstva, kao i dijelove njenog odjela za investicijsko bankarstvo i trgovinu.

Isti pak pokazuju da je JP Morgan iskoristila prilike za akviziciju, među ostalim i banke First Republic u svibnju, čime se po svim kriterijima potvrdila kao najveća američka banka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari