JANAF sklopio vrijedan ugovor s MOL-om

Janaf
Jadranski naftovod, Omišalj, Foto: JANAF/PR

Tvrtka JANAF obavijestila je Zagrebačku burzu (ZSE) kako je sklopila ugovor s mađarskim MOL-om.

„JANAF d.d. sklopio je s MOL GROUP-om Ugovor o transportu 2.200.000 tona nafte sustavom JANAF-a po načelu „puno za prazno“ za razdoblje do 31.12.2024. godine te Ugovor o skladištenju 79.385 m³ nafte na Terminal Omišalj i 70.000 m³ nafte na Terminalu Sisak po načelu „puno za prazno“ za razdoblje do 31.12.2024. godine.“, stoji u priopćenju burzi.

Od strane MOL GROUP ugovore s JANAF-om d.d. potpisali su MOL Hungarian Oil and Gas Plc., MOLTRADE Mineralimpex Trading Co i SLOVNAFT a.s. (Bratislava, Slovačka).

Prethodno ugovor s INA-om

Početkom travnja tvrtka je objavila i kako je sklopljen s INA-om d.d. Ugovor o transportu nafte za količinu 2.000.000 +/- 5 posto tona nafte sustavom JANAF-a za Rafineriju nafte Rijeka za razdoblje do 31.12.2024. godine.

S velikim zadovoljstvom objavljujemo sklapanje novog ugovora s našim dugogodišnjim partnerom INA-om. Obnovljenim partnerstvom s najvećom hrvatskom naftnom kompanijom dodatno doprinosimo energetskoj stabilnosti i neovisnosti Republike Hrvatske te potvrđujemo status jednog od ključnih dionika energetskog sektora srednje Europe i pouzdanog partnera koji jamči energetsku sigurnost svim uključenim stranama. Uvjereni smo kako ćemo zahvaljujući neprestanim ulaganjima u razvoj našeg sustava i implementaciji najsuvremenijih tehnologija i procesa, nastaviti našem dugogodišnjem partneru pružati vrhunsku uslugu na obostrano zadovoljstvo“, istaknula je tada Uprava JANAF-a.

Inače, JANAF ima s INA-om sklopljen višegodišnji ugovor o skladištenju sirove nafte za razdoblje do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete na terminalima Omišalj i Sisak.

JADRANSKI NAFTOVOD, dioničko društvo (JANAF), sa sjedištem u Zagrebu, Republika Hrvatska, upravlja naftovodno-skladišnim sustavom. Izgradnjom i puštanjem u rad naftovodno-skladišnog sustava (1979. godine) JANAF postaje strateški značajan čimbenik opskrbe rafinerija u šest država jugoistočne i srednje Europe te je danas prepoznat i kao strateški naftovod Europske unije. Uz transport nafte, osnovne djelatnosti JANAF-a uključuju skladištenje nafte i naftnih derivata.

JANAF, d.d.

Miramarska cesta 24, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
119.046.381,98 (2022.)
Broj zaposlenih:
412 (2022.)

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari