JANAF sklopio ugovor s Petraco Oil Company o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj

Janaf
Jadranski naftovod, Omišalj, Foto: JANAF/PR

Jadranski naftovod (JANAF) i Petraco Oil Company sklopili su Ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj za kapacitet od 117.856 metara kubnih po načelu puno za prazno, na razdoblje od 1. kolovoza 2024. do 31. srpnja 2025. godine s mogućnošću produljenja, priopćili su iz Janafa.

“Smatramo kako je to još jedna u nizu potvrda da su Janafova ulaganja u transportno-skladišni sustav, sigurnost, zaposlenike i iznad svega u partnerske odnose s korisnicima našeg sustava dobro strateški usmjerena”, istaknula je Uprava Janafa.

Sjedište tvrtke Petraco Oil Company je u švicarskom Luganu. Iz Janafa su naglasili da su iznimno zadovoljni nastavkom suradnje s dugogodišnjim partnerom.

JANAF je u prvom kvartalu 2024. godine ostvario ukupne prihode u iznosu od gotovo 34 milijuna eura, bruto dobit u iznosu od 15,7 milijuna eura i neto dobit u iznosu od gotovo 13 milijuna eura.

U promatranom razdoblju ostvareno je 20 milijuna eura prihoda od transporta nafte, 7,2 milijuna eura prihoda od skladištenja nafte i 3,8 milijuna eura prihoda od skladištenja derivata.

“Zbog kvalitetnih suradnji koje ostvarujemo s uglednim partnerima, vodećim regionalnim i globalnim igračima na energetskom tržištu, očekujemo kako će se razdoblje stabilnog i profitabilnog poslovanja Janafa nastaviti”, kazali su iz Janafa.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari