JANAF ostvario prihod od 34 milijuna eura, neto dobit 13 milijuna eura

Janaf
Jadranski naftovod, Omišalj, Foto: JANAF/PR

JANAF d.d. nastavlja sa stabilnim poslovanjem i u prvom kvartalu 2024. godine, a kompanija je u prvom kvartalu ostvarila ukupne prihode u iznosu od gotovo 34 milijuna eura, bruto dobit u iznosu od 15,7 milijuna eura te neto dobit u iznosu od gotovo 13 milijuna eura.

U promatranom razdoblju ostvareno je 20 milijuna eura prihoda od transporta nafte, 7,2 milijuna eura prihoda od skladištenja nafte i 3,8 milijuna eura prihoda od skladištenja derivata, navedeno je u priopćenju ove tvrtke.

Financijski pokazatelji kompanije iskazuju i nadalje iznadprosječne vrijednosti te je u promatranom razdoblju investirano gotovo 4,5 milijuna eura, najvećim dijelom u spremničko-naftovodni sustav i drugu infrastrukturu.

„Prvo tromjesečje tekuće godine za Jadranski naftovod d.d. obilježeno je poslovnom i financijskom stabilnošću unatoč izazovima koji su kontinuirano prisutni u energetskom sektoru uslijed globalnih geopolitičkih događanja. Zahvaljujući stabilnom novčanom tijeku i sigurnim prihodima JANAF je spreman samostalno financirati realizaciju proširenja skladišnih kapaciteta na Terminalu Omišalj i za diverzifikaciju poslovanja prema obnovljivim izvorima energije te očekujemo u narednom razdoblju i prva preuzimanja na tom području“, istaknula je Uprava kompanije.

Istodobno, razmatra se izmjena temeljnih dokumenata Društva kojima bi se omogućilo proširenje poslovanja izvan energetskog sektora koje će potencijalno biti provedene u sklopu diverzifikacije poslovanja.

JANAF, d.d.

Miramarska cesta 24, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
119.046.381,98 (2022)
Broj zaposlenih:
412 (2022)

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari