Investicijska banka Morgan Stanley pod istragom

Pixabay.com
Banka Morgan Stanley "pod lupom", Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Privatna jedinica za upravljanje imovinom investicijske banke Morgan Stanley je pod istragom nekoliko američkih saveznih agencija zbog postupaka dubinske analize klijenata i zaštitnih mjera.

Wall Street Journal, pozivajući se na izvore upoznate s tim, javlja da su istragu pokrenuli Američka komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC), Ured kontrolora valute i drugi uredi američkog Ministarstva financija.

Prošle godine SEC je banci sa sjedištem u New Yorku, poslao popis sadašnjih i bivših klijenata, postavljajući pitanja o tome kako su oni provjereni i zašto je odjel banke za financijsko savjetovanje nastavio poslovati s nekim od svojih bogatih klijenata, koji su prethodno odbačeni s E*Trade platforme za digitalno trgovanje ove banke, zbog određenih zabrinutosti.

Američka središnja banka (FED) pokrenula je sličnu istragu u studenom prošle godine. Morgan Stanley još se nije očitovao na novinarske upite.

Ovo nije prvi put da se Morgan Stanley ili jedna od njegovih podružnica našla pod lupom američkih federalnih regulatora. Tijekom proteklih deset godina, Morgan Stanley je pristao na 12 nagodbi sa SEC-om u ukupnom iznosu većem od 600 milijuna dolara.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari