Infobip Shift u Zadru, sudionici dolaze iz cijelog svijeta

pixabay.com
Zadar, arhiv Foto: Pixabay.com

Treće izdanje developerske konferencije Infobip Shift održat će se u sportskom centru Višnjik u Zadru 18. i 19. rujna s više od 90 predavača iz Hrvatske i svijeta i oko 500 tvrtki. Tvrtka Infobip, organizator događaja, očekuje oko pet tisuća sudionika što je najviše do sada, najavili su u utorak na konferenciji za medije u Infobipu.

“Konferenciju prati izložba proizvoda i usluga 30-ak domaćih i stranih kompanija, dok će na radionicama sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima”, rekla je voditeljica Shiftovog tima u Infobipu Mirna Opolcer.

Iznijela je i da je oko 45 posto sudionika iz Hrvatske, a ostali iz svijeta, pri čemu je ove godine primjetan porast prijava iz Njemačke i Skandinavije, posebno Švedske.

Nikola Pavešić i Nikola Radišić iz tog tima su pak naglasili važnost konferencije za Infobip, ali da je sada još važnije, u izazovnim godinama za svjetski tehnološki sektor, da se ljudi povezuju i kompanije osnažuju kroz susrete, dogovore i razmjenu znanja, prenosi Hina.

“Predavači i sudionici dolaze iz cijelog svijeta. Bit će prilika i da se pokažu startupovi iz više od sto zemalja za koje će se organizirati natjecanje. Cilj je da ovo bude i konferencija za poticanje te vrste poduzetništva i njegov razvoj”, rekao je Radišić.

Očekuje se dolazak predstavnika nekih od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija, a konferenciju bi trebao otvoriti otac gaminga John Romero, poznat u svijetu po svojoj igri Doom (‘pucačina’) i drugima.

Konferencija će obraditi razne tehnološke teme, od umjetne inteligencije i njenog utjecaja na softversku i druge industrije, kao i web razvoj, programiranje u cloudu i druge.

“Vjerujemo, a to se već i pokazalo, da je to značajno za developersku zajednicu i startupove kojima posvećujemo puno pažnje, a ove godine na konferenciju će doći i više od 15 investitora, raznih fondova iz Europe i SAD-a, što je dodatna prilika za nove poslove”, istaknuo je Radišić.

Pavešić je pak o samom Infobipu kazao da posluje na svim kontinentima s 80 ureda u svijetu, s čime se mogu pohvaliti samo najveće svjetske kompanije, kao i da sada dodatno izviđaju prilike za poslovanje u Latinskoj Americi, Africi i SAD-u, posebice nakon što su ove godine prvi puta održali i konferenciju Shift u Miamiju, s kojom planiraju i nastaviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari