Inflacija uništila trgovačke lance u SAD-u, nakon 42 godine bankrotirao 99 Cents Only

99 Cents Only, Foto: Wikimedia Commons

Sve više trgovačkih lanaca u SAD-u prisiljeno je zatvoriti vrata velikog broja svojih poslovnica, ako ne i u potpunosti prestati s poslovanjem, zbog posljedica inflacije.

Njezina posljednja “žrtva” tako je poznati lanac 99 Cents Only čijih 371 trgovina uskoro prestaju raditi i to nakon što su nedavno proslavili svoj 42. rođendan.

Ubrzo su, navodi Bloomberg, podnijeli i zahtjev za bankrotom na sudu u Delawareu, a najavili su i prodaju svojih nekretnina i druge imovine kako bi mogli otplatiti vjerovnike.

Glavni izvršni direktor Mike Simoncic kao glavne je uzroke, osim inflacije, naveo i pandemiju, promjenu navika potrošača ali i sve češće krađe.

Prije toga, točnije u ožujku, odluku o zatvaranju čak 1.000 svojih poslovnica donijela je i uprava lanca Dollar Tree.

Tom prilikom su naveli kako je inflacija snažno pogodila njihove kupce, no posljednji čavao u lijes, pisao je CNN, bila je kazna od čak 40 milijuna dolara zbog najezde štakora u jednom od skladišta.

U veljači je i Macy’s objavio kako će do 2026. zatvoriti 150 “nedovoljno produktivnih” trgovina, odnosno oko 30 posto od ukupnog broja. Pritom će ih 50 prestati s radom već do kraja ove fiskalne godine.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari