Hyundai i Kia povlače vozila zbog problema s jedinicama za punjenje

Pixabay.com
Hyundai, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Hyundai Motor America i Kia America povlače ukupno 147.100 vozila u SAD-u zbog oštećene jedinice za punjenje, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost prometa na cestama (NHTSA).

Hyundai će povući 98.878 vozila, a to se odnosi na određene modele Ioniq i Genesis, dok će Kia povući 48.232 vozila, određene modele EV6, prenosi Reuters.

Integrirana kontrolna jedinica punjenja (ICCU) može se oštetiti i prestati puniti bateriju od 12 volti, što može rezultirati gubitkom pogonske snage povećavajući rizik od sudara, rekao je sigurnosni regulator.

Južnokorejski Hyundai Motor Co, matična organizacija Hyundai Motor Americe, i podružnica Kia Corp prognozirali su u siječnju ove godine da će njihova zajednička globalna prodaja porasti za oko dva posto u 2024.

Dvojac je prodao 7,3 milijuna vozila u 2023., što je oko tri posto manje od njihovog zajedničkog cilja od 7,52 milijuna, a ove godine ciljaju na globalnu prodaju od 7,44 milijuna vozila.

Kia i Hyundai imali su i prošle godine dosta problema s vozilima pa su američki regulatori za sigurnost automobila rekli da su otvorili istragu zbog 16 različitih opoziva za ukupno 6,4 milijuna vozila koje su objavili Hyundai i Kia zbog curenja tekućine za kočnice koje bi moglo dovesti do požara.

9 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari