Hrvatske tvrtke dio novog europskog konzorcija o obnovljivim izvorima

Pixabay.com
OIE, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Hrvatska konzultantska tvrtka i znanstveni institut OIKON te partnerska tvrtka Supernatural, dio su novoosnovanog Europskog konzorcija za obnovljive izvore energije i zaštitu prirode.

ERWC, piše Hina, okuplja europske ekološke konzultantske tvrtke s iskustvom u razvoju projekata korištenja energije vjetra i sunca.

Cilj konzorcija je pružanje usluga ekoloških istraživanja i savjetovanja na projektima korištenja obnovljivih izvora energije u Europi.

Uz hrvatske tvrtke OIKON i Supernatural, osnivači konzorcija uključuju nizozemski Waardenburg Ecology i podružnicu BESE, francuski Ecosphère s podružnicama TBM i Somme te grčki Nature Conservation Consultants i podružnicu Marine Biodiversity Surveys.

Očekuje se da će djelatnost konzorcija unaprijediti suradnju na istraživanjima razvoja projekata korištenja obnovljivih izvora energije, razmjenu znanja i stručnjaka, uspostaviti jedinstvene standarde kvalitete i istraživačke protokole te kohezivnu europsku strategiju.

Radit će i na unapređenju projekata korištenja obnovljivih izvora energije istovremeno osiguravajući visoke standarde zaštite prirode i okoliša.

Partneri iz ERWC-a vide i bolje mogućnosti sudjelovanja u velikim poslovima koji traže međunarodno iskustvo i snažne resurse u provedbi.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari