Siemens Hrvatska novi je član OIEH-a

OIEH/PR
Potpisivanje ugovora između OIEH i Siemens Hrvatska, Foto: OIEH/PR

Tvrtka Siemens Hrvatska potpisala je ugovor o pridruženom članstvu u Obnovljivim izvorima energije Hrvatske (OIEH) te svojim radom kroz ovo udruženje želi pomoći u ubrzanju integracije obnovljivih izvora u elektroenergetski sustav i u Hrvatskoj.

Potpisivanju su prisustvovali Medeja Lončar, predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska, Maja Pokrovac, direktorica OIEH-a i Mario Valčić, direktor Smart Infrastructure u Siemensu Hrvatska.

Siemens Hrvatska vodeći je isporučitelj proizvoda, rješenja i usluga za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, za industrijsku automatizaciju i pogonsku tehniku.

U Hrvatskoj je Siemens prisutan preko 130 godina i trenutno zapošljava oko 160 ljudi u Zagrebu. Sudjelovali su u modernizaciji domaćih termoelektrana, naftovodnog sustava, rafinerija nafte, sustava prijenosa i distribucije električne energije, industrijskih postrojenja.

“Obnovljivi izvori ključan su korak prema postizanju klimatski neutralnog planeta, ali predstavljaju veliki izazov za upravljanje elektroenergetskim mrežama. Siemens kao vodeća kompanija u području upravljanja elektroenergetskim sustavom svojim radom kroz ovo udruženje želi pomoći u ubrzanju integracije obnovljivih izvora u elektroenergetski sustav. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama pronaći odgovore na sve izazove koji imaju operatori prijenosnog i distributivnog sustava kao i investitori u postrojenja za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora”, poručili su iz Siemensa Hrvatska nakon potpisivanja ugovora.

Simens Hrvatska je vrijedan partner hrvatskom gospodarstvu s važnim znanjem i iskustvom u pružanju najsuvremenijih tehnoloških rješenja na tržištima diljem svijeta te će zasigurno dati značajan doprinos razvoju OIE u Hrvatskoj, istakli su iz Obnovljivih izvora energije Hrvatska.

Freepik.com
Obnovljivi izvori energije, Foto: Freepik.com

“Već više od 170 godina, ime Siemens je sinonim za međunarodnu i svjetsku prisutnost. Siemens je globalni predvodnik unutar lanca vrijednosti elektrifikacije – od proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije do rješenja pametnih mreža i učinkovite primjene električne energije. Danas Siemens ima oko 377.000 zaposlenika u više od 200 zemalja i regija. Čast nam je što su prepoznali vrijednost koju donosi članstvo u Obnovljivim izvorima energije Hrvatske. Radujemo se zajedničkom djelovanju kroz naše radne skupine. Iskustvo i znanje koje ima Siemens Hrvatska sigurno će dati značajan doprinos snažnijem razvoju sektora obnovljivih izvora energije, a time i dostizanju energetske samodostatnosti”, kažu u ovom udruženju.

Siemens Hrvatska dio je globalnog koncerna Siemens i slijedi korporativnu strategiju Vision 2020 koja polazi od dominantnih trendova na tržištima diljem svijeta – digitalizacije, globalizacije, urbanizacije, demografskih i klimatskih promjena, zatim konkurentskog okruženja te potreba kupaca, partnera i društava.

Tvrtka je dugoročno strateški usmjerena i na područja elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Težište poslovanja sve je više na uslugama poput montaže, puštanja u pogon i održavanja u već spomenutim područjima, što doprinosi dugoročnom održivom uspjehu tvrtke i partnerstvu s domaćim gospodarstvom.

Siemens d.d.

Ulica Vjekoslava Heinzela 70A, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
60.047.959,95 (2023)
Broj zaposlenih:
149 (2023)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari