Hrvatska tvrtka Fonoa treći put zaredom među stotinu najperspektivnijih europskih startupa

Davor Tremac, direktor Fonoe. Foto: 404/Fonoa/PR

Tvrtka Fonoa, koja je prva je svijetu razvila potpuno integriran sustav za oporezivanje globalnih transakcija, treću je godinu zaredom uvrštena među 100 najperspektivnijih europskih i izraelskih 100 B2B SaaS startupa.

Riječ je o listi koju su radili stručnjaci sa Sifteda, portala koji prati europsku startup zajednicu i to uz podršku Financial Timesa. Fonoa je jedina hrvatska tvrtka koja se u sve tri godine našla na tom prestižnom popisu.

Ovo su odlične vijesti za nas. Jedinstveni smo u tome što radimo, naš proizvod olakšava poslovanje najvećim kompanijama na svijetu i jako je dobro prihvaćen i ocijenjen od strane klijenata. Koliko nam je važno mišljenje klijenata, toliko su važna priznanja i portala kao što je Sifted. Njihov tim ulaže velik trud u kreiranje ove liste, imaju sjajan pregled svega što se događa na SaaS tržištu. Veliko hvala cijelom Fonoa timu koji nam omogućuje ovakvu razinu izvrsnosti u radu”, istaknuo je Davor Tremac, direktor i suosnivač startupa Fonoe.

Portal Sifted, navodi se u priopćenju, svojom listom Rising 100 B2B SaaS startupa predviđa tko će potencijalno postati sljedeći jednorog na području Europe i Izraela.

Analizu provode svake godine, a temelji se na nekoliko ključnih faktora, uključujući financijske pokazatelje tvrtki, snagu vlasničke strukture, diferencijaciju proizvoda, rast i tržišni potencijal. Ovogodišnja lista broji tvrtke iz 19 zemalja i 34 grada koje su ukupno podržane od strane više od 860 investitora, poslovnih anđela i akceleratora.

Fonoini timovi trenutno broje više od 120 ljudi u više od 20 zemalja s uredima u Zagrebu, Dublinu, Londonu i Atlanti.

U samo četiri godine, uspješno su prikupili 86 milijuna dolara investicija od strane fondova rizičnog kapitala, što Fonou svrstava u sam vrh liste hrvatskih kompanija po prikupljenom kapitalu. Trenutno su fokusirani na širenje zagrebačkog ureda. Među korisnicima njihovih usluga su brojne globalne digitalne platforme poput Ubera, Della, Netflixa, Lenova, Bolta, Glova, Zooma i Snapchata.

Fonoa Technologies d.o.o.

Radnička cesta 52, 10000, Zagreb, Hrvatska

Poslovni prihodi EUR:
1.124.433,72 (2023)
Broj zaposlenih:
9 (2023)

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari