Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja

Pixabay.com
Turizam, ilustracija Foto: Pixabay.com

Hrvatska je na “Travel News Marketu”, jednom od najvažnijih poslovnih turističkih događanja koje se održava u Stockholmu, proglašena najboljom destinacijom za sedmodnevna putovanja u 2024. godini, prema istraživanju strukovnih magazina.

Kako je izvijestila Hrvatska turistička zajednica, a prenijela Hina, takva pozicija naše zemlje na švedskom tržištu rezultat je istraživanja magazina Travel News i Nordic Bench, koji su najbolje destinacije proglasili u nekoliko kategorija.

U tom istraživanju 1.500 Šveđana odgovaralo je što im je najvažnije pri odabiru destinacija za odmor, pri čemu su svrstani u tri kategorije – putnici koji traže vrijednost za uloženi novac, oni kojima je najvažnija sigurnost te oni koji vole luksuzna putovanja.

Hrvatska je osvojila titulu najpristupačnije sedmodnevne destinacije za 2024. u konkurenciji sa Mallorcom, Kanarskim otocima, Ciprom, Turskom, Bugarskom i Albanijom.

To priznanje po ocjeni direktora HTZ-a Kristjana Staničića još jednom potvrđuje uspješnu turističku godinu tijekom koje su s mnogih tržišta u Hrvatskoj ostvareni odlični turistički rezultati.

“Upravo su dobri rezultati i trendovi najbolji temelj i uvod u nadolazeću godina koja će biti vrlo izazovna, no priznanja poput ovih potvrđuju kako će Hrvatska i iduće godini biti važan igrač na turističkoj karti Europe”, smatra Staničić.

5 Odgovora

  1. Zaista je tako, Hrvatska je od početka do kraja prepuna divnih destinacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari