Hrvatska peta “najguglanija” destinacija za putovanja u 2023. godini

Pixabay.com
Dubrovnik Foto: Pixabay.com

Hrvatska se, prema Googleovim podacima o najčešće pretraživanim odredištima za putovanja u 2023. godini, našla među prvih deset zemalja u svijetu odnosno na petom mjestu, objavio je američki i globalno priznati magazin za putovanja Conde Nast Traveler, a prenijela Hina.

Magazin je do liste “najguglanijih“ odredišta u 2023. došao, kako kažu, ekskluzivnim uvidom u odjeljak Googleovih podataka o putovanjima, objavljenih u sklopu šireg istraživanja o tome što su korisnici najviše pretraživali posljednjih 12 mjeseci.

Uz opis da je “cjenovno pristupačnije odredište za odmor od nekih susjednih zemalja”, u magazinu preporučuju obilazak otoka, posebice Korčulu, ali i unutrašnjosti Hrvatske.

Posebno ističu plaže koje se u Hrvatskoj protežu na više od 4.000 km obale i navode da će posjetitelji biti “razmaženi” velikim izborom.

Na prvom mjestu s najviše pretraživanja na Googleu u 2023. je Grčka, od njezinih otoka, posebice Mykonosa, Santorinija, Krete i Rodosa do Atene.

Slijedi Španjolska za koju kažu da je lijepa zemlja cijele godine, te da iako je zanimljiva ljeti, puno pruža i izvan sezone, posebice u Barceloni i San Sebastianu.

Za Italiju, koja je treće “najguglanije“ odredište, napominju da nikada neće dosaditi zbog “mješavine” prekrasnih bajkovitih, ali i užurbanih gradova, netaknutih plaža, shoppinga u Milanu, gradskih kafića, Firence, Toskane, Rima te umjetnosti, muzeja i galerija koje nudi.

Portugal je na četvrtom mjestu, sa “uzbudljivim” restoranima od sjevera do juga zemlje, pri čemu ističu arhipelag Azori, termalne vode te gradove Porto i Lisabon, koji je nedavno proglašen i za najpovoljniji gradski odmor u Europi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari