Hrvatska će u ovoj godini ovjeriti milijardu eura EU sredstava

Pixabay.com
Euro, Foto: Pixabay.com

Hrvatska u ovoj godini ovjerava milijardu eura iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, objavilo je u utorak Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Nakon što je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i ranije izjavljivao kako je Hrvatska iskoristila sva sredstva iz alokacije programskog razdoblja 2014.–2020., sada je dodatno izvijestio o napretku njihovog ovjeravanja.

“Odrađen je velik posao kako bismo iskoristili sva sredstva koja su nam na raspolaganju, a i napredak u ovjeravanju ide prema planu. U zadnja dva tjedna Komisiji smo poslali nove izjave o izdacima u ukupnom iznosu od 481,3 milijuna eura te je dosad u ovoj godini ukupno ovjereno 888 milijuna eura iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija”, izjavio je Erlić.

Dodao je da će idući tjedan Hrvatska na ovjeru poslati dodatnih 260 milijuna eura i time ostvariti cilj za ovu godinu od milijardu eura ovjerenih EU sredstava.

Zajedno sa sredstvima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, Hrvatska je ukupno u plusu 12,5 milijardi eura, što je razlika između nama uplaćenih sredstava i našeg participiranja u EU proračunu, kažu u ministarstvu, a prenosi Hina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari