HPB završio pripajanje Nove hrvatske banke: Isplata mirovina počinje danas

Wikimedia Commons/Jorge Lascar
Hrvatska poštanska banka, Foto: Wikimedia Commons/Jorge Lascar

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je da je uspješno završila operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke, čime je u cijelosti realizirana tehnička prilagodba sustava nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja.

Kako ističu u priopćenju, kompleksan i zahtjevan proces integracije odvijao se u dvije faze: pravnog pripajanja koje je uspješno privedeno kraju 3. srpnja 2023. i operativnog, odnosno, tehnološkog pripajanja koje je upravo završeno 3. lipnja 2024.

Nakon radnog vikenda za veliki broj zaposlenika Banke i završne prilagodbe sustava, klijentima HPB-a su od ponedjeljka dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima.

Isplata redovnih mirovinskih primanja omogućena je ranije nego što je najavljeno, u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. a, od srpnja se nastavljaju isplate prvog dana u mjesecu.

“HPB je pokazala kako je spremna prihvatiti tržišne prilike i uspješno se nositi s razvojnim aktivnostima za svoj daljnji, intenzivni rast s ciljem što snažnije potpore građanima i gospodarstvu Hrvatske”, izjavio je predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

Imovina HPB-a na kraju prvog tromjesečja 2024. iznosi 6,8 milijardi eura, a po tržišnom udjelu Banka je od kraja 2023. pozicionirana među pet najvećih banaka u Hrvatskoj čime je ostvarila jedan od svojih srednjoročnih strateških ciljeva.

HPB posluje u 67 centara i raspolaže mrežom s više od 600 bankomata pružajući podršku za gotovo 600.000 klijenata, prenosi Hina.

Podsjetimo, HPB je početkom ožujka 2022. godine kupio Sberbank Hrvatsku za više od 9,27 milijua eura, čime je spriječena likvidacija te banke, pogođene zapadnim sankcijama Rusiji zbog čega je došlo do naglog urušavanja njezine likvidnosti, a nakon toga je banka promijenila ime u Nova hrvatska banka i počela poslovati u sastavu HPB grupe.

Poslovni prihodi (EUR):
164.831.450,26 (2022)
Broj zaposlenih:
1293 (2022)

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari