H&M očekuje osjetan pad prodaje zbog visokih temperatura u rujnu

Foto: Polina Tanlievich/Pexels

Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u srijedu da očekuje osjetan pad prodaje u rujnu zbog visokih temperatura koje su odgodile jesensku sezonu kupnje, piše Hina.

H&M očekuje pad prodaje u rujnu za 10 posto, iskazano u lokalnim valutama, napominjući da je i obustava poslovanja u Rusiji “produbila” pad za četiri postotna boda.

Izvijestili su i da im je u tromjesečnom razdoblju zaključno s kolovozom neto prihod porastao za šest posto, na 60,9 milijardi kruna. Iskazan u lokalnim valutama, zadržao se na prošlogodišnjoj razini.

Operativna dobit poskočila je pak u trećem fiskalnom tromjesečju na 4,74 milijarde kruna, s 902 milijuna kruna u istom prošlogodišnjem razdoblju, kada su knjižili 2,1 milijardu kruna troškova zbog gašenja poslovanja u Rusiji i Bjelorusiji.

Što se operativne marže tiče, ona je porasla s dva na osam posto pa je H&M potvrdio procjenu da bi u cijeloj fiskalnoj godini trebala iznositi 10 posto, naglasivši da “punom parom” nastavlja s programom smanjenja troškova.

4 Odgovora

  1. Neće oni imati problema sa vraćanjem profita, jednom kad dođe hladnije vrijeme ljudi će provoditi sve više vremena po dućanima i tu će im se sve vratiti.

  2. S obzirom na klimatske promjene, bojim se da će svaka trgovina osjetiti veliki pad prodaje na kolekciju jesen/zima/proljeće jer čini mi se da će nam ljeto trajati 12 mjeseci. Ali kako to obično biva, dignu se cijene pa se pokrije ta razlika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari