Grupa Podravka s Hrvatskim šumama u akciji pošumljavanja

pexels.com
Sadnja drveća, Foto: Pexels.com/Alfo Medeiros

Sadnjom 4.000 sadnica hrasta lužnjaka u Sokolovcu i 10.000 obične bukve u Vrbovskom, Grupa Podravka s Hrvatskim šumama (HŠ) radi na realizaciji Strategije održivog poslovanja, a do 2030. godine, planirano je da bude posađeno 100.000 stabala, priopćeno je iz Podravke.

Za 14.000 stabala, Podravka će osigurati sredstva u iznosu većem od 33.000 eura, prenosi Hina.

Prve sadnice hrasta lužnjaka posađene su na lokaciji gospodarska jedinica “Mesarica – Plavo“. 

Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić je kazala kako će zajedničkim projektom s Hrvatskim šumama osigurati sanaciju i pošumljavanje područja pod njihovim upravljanjem.

“U skladu s našom Strategijom održivog poslovanja, na ovaj ćemo način doprinijeti čišćem okolišu i doprinijeti bioraznolikosti te predano nastaviti raditi na smanjenju svog ugljičnog otiska, što su nam ciljevi koje smo postavili pred sebe, uzimajući u obzir svoju ulogu značajnog čimbenika hrvatskog gospodarstva”, kazala je Dalić.

Predsjednik Uprave HŠ Nediljko Dujić je rekao kako je njihova dužnost i misija generacijama iza sebe ostaviti kvalitetne i zdrave šume te pozdravio aktivnosti Podravke na uključivanju u društveno odgovorne aktivnosti.

U priopćenju se navodi i kako je i farmaceutski dio Grupe Podravka, Belupo, uključen u Strategiju održivog poslovanja pa su zaposlenici Belupa, uz suradnju i vodstvo stručnih timova Komunalca i Hrvatskih šuma, u popularnom gradskom izletištu proteklog vikenda zasadili 1.000 sadnica stabala hrasta, bukve i kestena. 

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari