Grad Križevci osniva tvrtku za proizvodnju energije, pripremaju i rebalans proračuna grada

www.krizevci.hr
Gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn, sa suradnicima, Foto: Grad Križevci

Grad Križevci osnivaju novu tvrtku koja će se baviti proizvodnjom energije, njenim transportom, skladištenjem, trgovinom i organiziranjem tržišta energijom, poslovanjem s nekretninama, promidžbom i djelatnosti javnog informiranja a o ovom prijedlogu će se izjasniti gradski vijećnici naredni tjedan.

Elektrana bi trebala imati priključnu snagu 4.8 megawatta (MW) i imat će više solarnih panela.

Gradonačelnik Mario Rajn je rekao da očekuje značajne prihode od trgovačkog društva Križevci energija d.o.o., u kojem će gradonačelnik zastupati Grad.  

Riječ je o velikoj fotonaponskoj elektrani priključne snage 4,9 MW, ali ustvari će biti instalirano više solarnih panela. Riječ je o javnom prostoru i javnom projektu za koji dosta dugo ishodimo potrebne papire. To će sve biti preneseno u novu tvrtku kao dio njihove dugotrajne imovine. Očekujemo da s osnove proizvedene električne energije ostvaruje značajne prihode,“ naglasio je gradonačelnik Rajn.

Narednog tjedna, gradski vijećnici će razmatrati i rebalans proračuna u iznosu od 31.203.977,48 eura.

Rebalansom Proračuna povećana su sredstva za rad mjesnih odbora i gradskih četvrti, povećani su rashodi za zaposlene u Dječjem vrtiću Križevci u iznosu od 242 tisuće eura, a osigurana su i sredstva za uređenje parka u vrtiću u iznosu od 45 tisuća eura.

S obzirom da će se krajem godine ići u proširenje vrtićkih kapaciteta osigurano je 500 tisuća eura. Rebalansom je osigurano 300 tisuća eura za rekonstrukciju ceste u Ulici Franje Tuđmana, a riječ je o rekonstrukciji postojećeg betonskog kolnika koji vodi prema Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci kao i odvojka u kojem su Dječji vrtić Čarobna šuma, Poliklinika Medikadent i restoran „Kalnik“ i u kojem će se sada osim rekonstrukcije ceste, ujedno urediti parkirna mjesta.

Osigurana su i sredstva u iznosu od 400 tisuća eura za izgradnju infrastrukture za javni prijevoz u obliku perona, okretišta i stajališta. Za još 360 tisuća eura povećavaju se stavke za izgradnju i unaprjeđenje biciklističkih staza pa se ovogodišnjim proračunom za to izdvaja gotovo milijun i pol eura.

10 Odgovora

  1. Odličan i neovisan gradonačelnik, od zaostalog malog mjesta napravio moderan mali gradić, urbano, prometno čvoriste i poslovno te obrazovno srediste za svoj kraj!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari