Gideon će u suradnji s Nvidiom transformirati operacije u opskrbnom lancu

Gideon robot, Foto: gideon.ai

Gideon, tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju specijalizirana u proizvodnji autonomnih mobilnih robota (AMR) koji koriste prostornu umjetnu inteligenciju i 3D vizualnu tehnologiju vlastite proizvodnje, surađivat će s kompanijom Nvidia.

Kako su objavili u priopćenju, kao jedni od pokretača procesa automatizacije utovara i istovara teretnih prikolica te pioniri u usvajanju Nvidijine Isaac robotičke platforme, unaprijedit će optimizaciju procesa rukovanja materijala u opskrbnom lancu udružujući se s Nvidiom kako bi iskoristili potencijal njezinih Isaac Perceptora na AMR tržištu.

“Naša suradnja s Nvidiom pomoći će odgovoriti na kompleksne, neriješene izazove automatizacije i robotike u opskrbnom lancu, kombinirajući Gideonovu AMR tehnologiju pogonjenu umjetnom inteligencijom s ubrzanom obradom podataka Nvidie”, istaknuo je Josip Česić, CEO Gideona.

Automatizirana rješenja transformiraju skladišta, istovremeno povećavajući efikasnost i isplativost. Više od 150 milijardi dolara godišnje se troši na utovar i istovar prikolica u SAD-u, što je radni proces koji je još uvijek gotovo netaknut automatizacijom.

Implementacijom automatiziranih rješenja za utovar i istovar kamiona, tvrtke smanjuju teške fizičke napore, ostvaruju značajne uštede i poboljšavaju sigurnost.

Integriranjem TREY-a, Gideonovog autonomnog AI viličara, u procese utovara i istovara transformiraju se operacije opskrbnog lanca, pojednostavljuju radne operacije i postižu poboljšanja učinkovitosti uz istovremeno smanjenje ozljeda na radu.

Ključna tehnologija iza ovog napretka je AI i 3D vizualizacija koja pomaže viličaru da interpretira svijet u tri dimenzije koristeći se detaljnom semantikom i geometrijom, što ga čini jednostavnim za dosljedno, pouzdano i sigurno djelovanje u dinamičnim okruženjima, zajedno s ljudima, navode iz Gideona.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari