Francuski farmaceutski gigant Sanofi ulaže više od milijardu eura u proizvodnju inzulina

Foto: Sanofi

Francuski farmaceutski gigant Sanofi mogao bi uložiti između 1,3 milijarde i 1,5 milijarde eura u proizvodni pogon u Frankfurtu koji proizvodi marku inzulina, Lantus, prema njemačkom listu Handelsblatt i Reutersu.

Sanofi je otkrio da je prvobitno razmišljao o preseljenju proizvodnje Lantusa u Francusku, ali se odlučio za nadogradnju svog njemačkog pogona.

Iako Sanofi nije dao mnogo informacija o ovoj investiciji, to bi bio poticaj za njemačko gospodarstvo, koje se već nekoliko mjeseci bori s visokim kamatnim stopama, rastućim troškovima života i tvrdokornom inflacijom.

Daiichi Sankyo, još jedna velika zdravstvena i farmaceutska tvrtka, također je nedavno najavila ulaganje od milijardu eura u istraživački institut za rak blizu Münchena, kao i još jedno ulaganje u Cambridgeu, Massachusetts.

Ken Takeshite, globalni voditelj istraživanja i razvoja u Daiichi Sankyo, rekao je u priopćenju za medije: “Osnivanje naših istraživačkih instituta u Cambridgeu i Münchenu predstavlja važan korak u učvršćivanju naše prisutnosti u globalnom ekosustavu otkrivanja lijekova.

“Pojačavanjem naše prisutnosti u ovim regijama i korištenjem naših snaga u znanosti i tehnologiji, Daiichi Sankyo će kontinuirano generirati inovacije kroz daljnje suradnje s poslovnim partnerima i znanstveno-obrazovnim institucijama, doprinoseći poboljšanju kvalitete života širom svijeta.”

Krajem 2023. godine, američka farmaceutska tvrtka Eli Lily također je najavila da će uložiti 2,5 milijarde dolara u pogon u pokrajini Rheinland-Pfalz u Njemačkoj, koji će se uglavnom fokusirati na injekcijske lijekove tvrtke.

Dr. Robert Habeck, vicekancelar i savezni ministar za gospodarstvo i klimatske akcije, rekao je u priopćenju za medije tvrtke Eli Lily u to vrijeme: “Odluka o smještaju ovdje je dobra vijest za Njemačku kao poslovnu lokaciju. Stvara nova radna mjesta, pokazuje povjerenje tvrtki u atraktivnost Njemačke kao farmaceutske i industrijske lokacije i pomaže u poboljšanju zdravstvene skrbi za naše građane.

“Novi pogon će dati važan doprinos industrijskoj vrijednosti u Njemačkoj s visokotehnološkim proizvodnim pogonima i istraživanjem i razvojem.”

Sanofi je nedavno izvijestio o robustnim rezultatima za prvo tromjesečje 2024., s povećanjem prodaje od 6,7 posto, uglavnom potaknutim Dupixentom, lijekom koji se koristi u liječenju astme, atopijskog dermatitisa i nosnih polipa, između ostalog.

Tvrtka je zabilježila rast prodaje Dupixenta od 24,9 posto na 2,8 milijardi eura, a Sanofi očekuje da će ukupna prodaja lijeka za cijelu 2024. biti oko 13 milijardi eura.

Paul Hudson, glavni izvršni direktor Sanofija, rekao je u priopćenju za medije: “Odlično smo započeli 2024., ostvarujući naše strateške prioritete i transformaciju našeg portfelja lijekova i cjepiva kako bismo postali tvrtka vođena razvojem i tehnologijom, posvećena služenju pacijentima i ubrzavanju rasta.”

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari