Francuska vlada kupuje dio kompanije za kibernetičku sigurnost

Kibernetička sigurnost, Foto: Pixabay/Pexels

Francuska vlada signalizirala je tijekom vikenda kompaniji za kibernetičku sigurnost Atos da želi kupiti dio njezinog poslovanja, svrstavši ga u kategoriju “strateški važnog” poslovanja.

“Ovog vikenda poslao sam Atosu pismo namjere o kupnji svih aktivnosti vezanih za državu”, rekao je ministar financija Bruno Le Maire u nedjelju u razgovoru za informativni kanal LCI.

“Želimo da se i druge kompanije uključe u vladinu potencijalnu ponudu za taj dio Atosovog poslovanja”, dodao je ministar, ne navodeći pojedinosti.

Konzorcij na čelu s državnim holdingom APE-om, pojašnjava Hina, obuhvatit će i druge “francuske državne aktere”, rekao je Le Maire, odbijajući ih imenovati.

Atos osigurava komunikacije francuske vojske i obavještajnih službi i proizvodi servere za super računala, a dio poslovanja koji vlada želi kupiti zapošljava oko 4.000 radnika i ostvaruje prihod od oko 900 milijuna eura.

Francuski mediji nagađaju da bi u kupnji mogli sudjelovati i proizvođači oružja Thalesa i Dassault Aviationa.

Cilj je sastaviti ponudu do lipnja, rekao je dužnosnik ministarstva financija, koji nije želio navesti procijenjenu vrijednost Atosovog poslovanja.

Atos trenutno provodi dokapitalizaciju i prikupio je 1,2 milijardu eura izdanjem novih dionica i novim zajmovima, što će značajno smanjiti vrijednost aktualnih vlasničkih udjela.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari