Fisker povlači 11.308 električnih vozila zbog kvara

Wikimedia Commons/Tuner Tom
Fisker, Wikimedia Commons/Tuner Tom

Fisker globalno povlači 11.308 električnih SUV-ova Ocean zbog problema s vodenom pumpom, rekla je tvrtka za električna vozila svom odjelu prodaje i trgovcima u Kanadi, Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji.

Novi opoziv dolazi manje od dva tjedna nakon što su po treći put povlačili vozila u lipnju. Fisker je prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj nakon što je potrošio novac u pokušaju da poveća proizvodnju svojih SUV-ova Ocean.

“Kao i druge tvrtke u industriji električnih vozila, suočili smo se s raznim tržišnim i makroekonomskim preprekama koje su utjecale na našu sposobnost učinkovitog poslovanja. Nakon procjene svih opcija za naše poslovanje, utvrdili smo da je nastavak prodaje naše imovine najbolje rješenje za tvrtku”, rekli su tada iz tvrtke.

Većina vozila obuhvaćena najnovijim opozivom nalazi se u SAD-u, njih 7.545, objavila je Nacionalna uprava za sigurnost prometa SAD-a.

“Kvar na električnoj pumpi za vodu može uzrokovati da sustav upravljanja visokonaponskim baterijama (BMS) uđe u stanje mirovanja, uzrokujući gubitak pogonske snage”, kazao je američki regulator.

Iz Fiskera su poručili da će besplatno zamijeniti pumpe kako bi riješili problem, prenosi Reuters.

Tvrtka je poslala sličnu obavijest trgovcima i u lipnju ove godine nakon što se pojavio problem povezan s neispravnim radom vanjskih ručki na vratima.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari