FED: Kažnjen UBS zbog nepravilnosti u upravljanju rizicima Credit Suisse-a

pixabay.com
Dolari, ilustracija Foto: Pixabay.com

Američka banka Federalnih rezervi (FED) kaznila je švicarsku banku UBS Group iz Züricha s 268,5 milijuna dolara zbog nepravilnosti u upravljanju kreditnim rizicima banke Credit Suisse, koju je UBS prošlog mjeseca preuzeo u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), a u vezi s fondom “Archegos Capital Management”, objavio je SEEbiz.

Prijestup je uključivao “opasno i nepouzdano upravljanje kreditnim rizikom” od strane Credit Suisse, u odnosu na fond “Archegos Capital Management”.

Credit Suisse pretrpio je oko 5,5 milijardi dolara gubitaka u 2021. godine, zbog neplaćanja investicijskog fonda “Archegos”. Credit Suisse nije uspio adekvatno upravljati rizikom koji predstavlja “Archegos” unatoč opetovanim upozorenjima, naveo je FED.

Federalne rezerve SAD-a zahtijevaju od Credit Suisse da poboljša praksu upravljanja kreditnim rizikom druge ugovorne strane i riješi dodatne dugotrajne nedostatke u drugim programima upravljanja rizikom u operacijama Credit Suisse u SAD-u.

Odbor je, kako prenosi SEEbiz, djelovao zajedno sa švicarskim tijelom za nadzor financijskog tržišta i agencijom za kreditni rejting Banke Engleske. Kazne, koje su najavili Odbor i Ured za bonitetnu regulaciju, iznose približno 387 milijuna dolara.

Podsjećamo, Švicarska regulatorna tijela prisilila su UBS da preuzme svog bivšeg rivala Credit Suisse ranije ove godine u jeku bankarske krize potaknute kolapsom američke regionalne banke Silicon Valley Bank.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari