Evergrande tone sve dublje, nakon uhićenja dijela zaposlenih zabilježen novi pad dionica tvrtke

Foto: Sora Shimazaki/Pexels

Policija u Kini uhitila je dio zaposlenika odjela za upravljanje bogatstvom China Evergrande Groupa, što je dodatno pogoršalo situaciju u tom posrnulom nekretninskom divu.

U policijskom priopćenju nije otkriven ukupan broj privedenih niti pod kojim su optužbama privedeni. Poznato je, međutim, da je među uhićenima Du Liang koji je obnašao dužnost glavnog direktora i pravnog zastupnika Evergrandeovog odjela za upravljanje bogatstvom tijekom prosvjeda investitora 2021. godine.

Policija je objavila kako je istraga u tijeku i pozvala investitore da prijave sve financijske malverzacije.

China Evergrande je najzaduženiji investitor za nekretnine u svijetu i nalazi se u središtu krize u kineskom sektoru nekretnina.

China Evergrande Group, koja trenutno prolazi kroz dugotrajno restruktuiranje duga, zbog čega je oslobodila dio sredstava, priopćila je prošloga tjedna kako je odložila donošenje odluke o restruktuiranju offshore duga za idući mjesec.

Sredinom kolovoza su, podsjetimo, podnijeli zahtjev za zaštitu od bankrota na sudu u New Yorku. Ubrzo je stigla i informacija prema kojoj su njihove dionice pale za čak 87 posto.

U ponedjeljak su, pak, nakon vijesti o uhićenjima, zabilježile pad od 25 posto.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari