Dow Jones ruši rekorde, ostvaren najduži pozitivni rast od 1987. godine

Njujorška berza/Foto: Shutterstock

Na Wall Streetu u srijedu burzovni indeksi nisu bilježili znatnijih promjena nakon što je Fed očekivano podignuo cijenu zaduživanja za novih četvrtinu postotnih bodova, ali je Dow Jones ostvario najduži pozitivni niz još od 1987. godine.

Hina navodi da je Dow Jones u srijedu porastao 0,25 posto, na 35.527 bodova. Riječ je o rastu trinaesti trgovinski dan zaredom, čime je ostvareno najduže razdoblje uspona od 1987. godine.

Poraste li i u četvrtak, radit će se o najduljem neprekidnom rastu još od 1897. godine.

Istovremeno, S&P 500 indeks je stagnirao na 4.567 bodova, dok je Nasdaq indeks oslabio 0.12 posto, na 14.128 bodova.

Fed je u srijedu podignuo ključnu prekonoćnu kamatnu stopu za 0,25 postotnih bodova, na raspon od 5,25-5,5 posto, čime ju je podignuo 11 put u proteklih 12 svojih zasjedanja.

Predsjednik Feda Jerome Powell izjavio je na novinskoj konferenciji nakon zasjedanja da će daljnje odluke o kamatnim stopama donositi od sastanka do sastanka, pažljivo prateći makroekonomske pokazatelje, no napomenuo je i da nije vjerojatno da bi do kraja godine kamatne stope bile smanjivane.

Iz Goldman Sachsa uputili su nakon toga bilješku klijentima u kojoj su naveli kako objava iz Feda nije signal usporavanja tempa podizanja kamatnih stopa u budućnosti, ali da u banci očekuju da ih u rujnu Fed neće dizati.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari