Dodijeljena Zlatna kuna – najuspješnija mala tvrtka M.T.M. Creator iz Zagreba

HGK
Zlatna kuna, Foto: HGK

Hrvatska gospodarska komora (HGK) u ponedjeljak je u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) dodijelila 27. Zlatnu kunu. To je priznanje koje daju najboljima u hrvatskom gospodarstvu za dobre rezultate koje su ostvarili u godini prije.

“Euro je danas naša valuta, ali zadržali smo Zlatnu kunu u čast našoj bivšoj valuti i kao podsjetnik na trnovit put do međunarodne gospodarske afirmacije. Svijet se mijenja, a u korak s promjenama mora ići i naše gospodarstvo”, kazao je predsjednik HGK-a Luka Burilović.

Nagradu za najbolje veliko trgovačko društvo dobio je zadarski brodar Tankerska plovidba, u kategoriji srednje tvrtke nagrada je pripala tvrtki Košćal iz Popovače, a najuspješnija mala tvrtka je M.T.M. Creator iz Zagreba.

“Mi u brodarstvu nismo naviknuli na svjetla pozornice, ali drago nam je da smo dobitnici ove nagrade. Ona je rezultat truda naših zaposlenika, svih pomoraca i svih službi na kopnu, hvala svima. Za razliku od naše konkurencije iz velikih zemalja poput Kine, Japana i Njemačke, mi nemamo oslonac na veliku nacionalnu ekonomiju i zato nam je jako bitno da imamo istovjetan zakonodavni okvir u odnosu na one s kojima konkuriramo”, izjavio je Mario Pavić, predsjednik uprave Tankerske plovidbe

“Brodarstvo nije rezervirano samo za velike, vjerujem da će i Hrvatska biti prepoznata na karti međunarodnog prometa”, dodao je.

Zlatnu kunu za najbolju banku u prošloj godini dobila je Erste&Steiermärkische Bank, a najboljim osiguranjem proglašeno je Croatia Osiguranje.

Marijan Živković, vlasnik obiteljske tvrtke Patričar iz Slavonije dobio je nagradu za životno djelo. Živković je uspio pomiriti naizgled suprotstavljene interese, potrebu za profitom, dobrobiti zaposlenika i potrebe zajednice, poručili su iz HGK-a.

Zlatna kuna uručena je i Hrvatskim cestama zbog izgradnje Pelješkog mosta i cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom.

Na dodjeli priznanja bio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

“Hrvatska je zemlja koja napreduje i bilježi povijesne makroekonomske pokazatelje, ali bez suradnje s gospodarstvenicima nema ni zacrtanog gospodarskog rasta Hrvatske”, rekao je i čestitao svim dobitnicima nagrade.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari