Dividenda HT-a dosegnula najviši iznos u posljednjih 11 godina

pixabay.com
Hrvatski telekom, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Uprava i Nadzorni odbor HT-a predlažu glavnoj skupštini društva raspodjelu neto dobiti iz 2023. godine na način da se dio neto dobiti u iznosu od 119,34 milijuna eura upotrijebi za isplatu dividende dioničarima, u visini od 1,53 eura po dionici, a preostali dio u iznosu od 5,82 milijuna eura raspodijeli u zadržanu dobit.

Hrvatski Telekom isplatit će dioničarima 1,53 eura dividende po dionici ili ukupno 119,34 milijuna eura iz prošlogodišnje dobiti, što je najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina.

Kako su izvijestili, na sjednici u utorak Nadzorni odbor dao je suglasnost na revidirane godišnje financijske izvještaje društva i konsolidirane financijske izvještaje HT Grupe za poslovnu godinu 2023.

Iznos od 1,53 eura predstavlja omjer isplate dividende u odnosu na ostvarenu dobit društva od 95,3 posto i rast od 39,1 posto u odnosu na prethodnu godinu te najviši iznos dividende u zadnjih 11 godina, naveli su iz HT-a, dodavši i da to u odnosu na jučerašnju zadnju cijenu dionice na ZSE od 29,70 eura predstavlja dividendni prinos od 5,2 posto.

Dividenda se, piše Hina, planira isplatiti 20. svibnja svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 13. svibnja 2024., dok je datum od kojega bi se trgovalo dionicom društva bez prava na isplatu dividende 10. svibnja.

Za ovu godinu Uprava trenutno očekuje isplatu dividende od minimalno 0,80 eura po dionici, no pratit će učinke različitih parametara koji mogu imati utjecaj na kretanje dividende te predložiti konačni iznos.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari