Deutsche Bank povećava ulaganja u Aziji

https://www.db.com/media/images?language_id=3&kid=bilder.redirect-en.shortcut#!
Deutsche Bank, mobilna aplikacija, Foto: db.com/media

Deutsche Bank ulaže više u azijsko-pacifička tržišta kako bi privukla klijente koji traže europske zajmodavce usred kinesko-američkih napetosti i kako bi profitirala od većeg gospodarskog rasta u regiji u usporedbi s drugim velikim tržištima, rekao je izvršni direktor ove banke, Christian Sewing.

“Iz perspektive alokacije kapitala, alokacije tehnologije i alokacije ljudi, postoji smjer više resursa prema Aziji i Pacifiku”, rekao je Sewing, u intervjuu za Reuters u Hong Kongu.

Azija nudi veće profitne marže od drugih regija“, tvrdi Sewing, koji je preuzeo vođenje Deutsche banke 2018. godine. Kaže i da kao banka posluju na 15 tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji i generiraju oko 15 posto svog globalnog prihoda u regiji.

Sewing kaže i da je potražnja za savjetima od strane klijenata u azijsko-pacifičkoj regiji daleko veća nego prije dvije ili tri godine.

„Zbog geopolitičkih neizvjesnosti i spremnosti kompanija da diversificiraju svoje bankarske odnose, klijenti žele raditi s barem jednom europskom bankom“rekao je Sewing.

Deutsche Bank je do ove godine zaposlila oko 60 izvršnih direktora za osnivanje i savjetodavno poslovanje svoje globalne investicijske banke, od kojih je jedna trećina u Aziji, a većinom u Hong Kongu i kontinentalnoj Kini.

Banke na Wall Streetu, ocjenjuje Reuters, sve se više nalaze „između čekića i nakovnja“ dok kinesko-američke napetosti i dalje tinjaju, a scenariji razdvajanja SAD-a i Kine opterećuju povjerenje kompanija koje su izložene i jednom i drugom.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari