Danska tvrtka Micro Matic preuzela ludbrešku Opremu

Pixabay.com
Pixabay.com

Danski Micro Matic iz industrije točenih proizvoda i usluga preuzeo je ludbrešku tvrtku Oprema, proizvođača opreme za hlađenje i točenje svih vrsta pića, potvrđeno je iz Micro Matica.

Akvizicijom Opreme, Micro Matic jača kompetencije na području rashladnih uređaja, a kupnjom ludbreške tvrtke ispunjava ambicije da se još više proširi na globalno tržište, objavljeno je na internetskoj stranici danske tvrtke, a ista obavijest može se naći i na stranicama Opreme.

“Oprema je tvrtka koja se vrlo dobro uklapa u osnovnu djelatnost Micro Matica, jer njezine snažne kompetencije u rashladnoj opremi savršeno nadopunjuju proizvode Micro Matica”, izjavio je izvršni direktor grupe Micro Matic Lars Gjødsbøl.

Oprema je proizvođač uređaja za hlađenje i točenje svih vrsta pića kao što su pivo, bezalkoholna gazirana pića, sokovi, vino, voda, soda-voda, mlijeko i nitro/hladna kava.

Tvrtka je osnovana 1948., a proizvodnja trenutačnog asortimana proizvoda počela je 1976. godine. Ima 288 zaposlenih, a njezini proizvodi su prisutni na više od 50 tržišta, prenosi Hina.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić u povodu ulaska danskog investitora u Opremu, ocjenjuje da je Ludbreg sredina privlačna investitorima. Ujedno upozorava da je jedan od preduvjeta za nove investicije prometna povezanost.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari