Heineken ulaže u pivovaru u Meksiku

Pixabay.com
Nova ulaganja nizozemske pivovare, ilustracija Foto: Pixabay.com

Meksički ogranak nizozemske pivovare Heinekena objavio je da planira uložiti 430 milijuna eura u gradnju nove pivovare na poluotoku Yucatanu.

Radovi na gradnji pivovare trebali bi započeti 2026. godine u općini Kanasín na sjeverozapadu Meksika, prenosi Hina. Meksički ogranak nizozemskog pivara očekuje da će u pogonu otvoriti više od 2.000 radnih mjesta.

Novi pogon postavit će standard za održivo pivarstvo, s fokusom na poboljšane procese obrade vode i integraciju praksi kružnog gospodarstva, ističe se u priopćenju.

“Meksiko igra ključnu ulogu budući da spada među najvažnija globalna tržišta tvrtke”, rekao je šef nizozemskog pivarskog diva Dolf van den Brink, piše Hina, naglasivši da su u Meksiku prisutni više od 132 godine.

Meksički ogranak Heinekena trenutno broji više od 18.000 zaposlenih i obuhvaća sedam pivovara i jednu tvornicu slada.

Nizozemski proizvođač piva pokraj kolovoza je objavio i da je završio je svoj izlazak iz Rusije prodajom tamošnjih operacija ruskoj Arnest grupi za simboličan jedan euro. Drugi po veličini svjetski proizvođač piva priopćio je tada da je za taj sporazum dobio sve potrebne dozvole i da će vjerojatno ostati iznimno visoki gubici od 300 milijuna eura.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari