Croatia Airlines će prenijeti ugovor na Griffin i od njega zakupiti zrakoplove

Pixabay.com
Avion Croatia Airlines-a, Foto: Pixabay.com

Croatia Airlines će na irski Griffin Global Asset Management prenijeti ugovor za kupnju šest novih zrakoplova tipa A220-300 sklopljen s Airbusom i istovremeno od Griffina zakupiti sve te zrakoplove, izvijestio je Croatia Airlines putem Zagrebačke burze.

“Nakon detaljne analize tržišta zrakoplova za zakup, Croatia Airlines je odabrao tvrtku Griffin Global Asset Management iz Irske kao najboljeg ponuditelja na kojeg će prenijeti postojeći kupoprodajni ugovor za šest novih zrakoplova tipa A220-300 sklopljen s proizvođačem Airbus i istovremeno od Griffina kao zakupodavca uzeti u zakup svih šest zrakoplova A220-300”, kaže se u obavijesti na burzi.

Tom transakcijom, kako navodi Hina, Croatia Airlines je završio postupak nabave i osigurao zrakoplove za kompletnu zamjenu postojeće flote, kako je predviđeno post-covid strategijom. 

Croatia Airlines do 2026. godine, sukladno ovoj strategiji, planira zamijeniti sve postojeće avione novom unificiranom “single type“ flotom te u potpunosti prijeći na mlazni pogon aviona.

To će osigurati kvalitetnije i ugodnije letove te ekonomičnije i održivije poslovanje, očekuju u domaćem zračnom prijevozniku.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari