Boeing se oporavlja nakon problema s isporukom mlaznih zrakoplova

Pixabay.com
Zrakoplov, ilustracija Foto: Pixabay.com

Boeing se u studenom vratio na uzlaznu putanju, unatoč nedostacima u kvaliteti proizvodnje 737 MAX-a koji su se pojavili krajem ljeta i obustavili isporuke njegovih mlaznih zrakoplova na nekoliko mjeseci.

Tako su prošlom mjesecu isporučili 56 komercijalnih zrakoplova uključujući 45 MAX-ova, u odnosu na 18 u listopadu i tek 15 u rujnu.

MAX-ovi koji su isporučeni u studenom uključivali su i neke zrakoplove koji su ranije bili izgrađeni i izašli iz tvornice, ali su njihove isporuke odgođene dok se ne završe popravci. Boeing trenutno svaki mjesec izgradi 38 novih mlažnjaka MAX.

U studenom je ostvaren najveći ukupni broj isporučenih Boeingovih zrakoplova i najviše mjesečno isporučenih MAX-ova nakon lipnja. Taj se mjesec, navodi Hina, pokazao vrlo uspješnim u prodaji Boeinga.

Američka je kompanija ostvarila 104 neto novih narudžbi uključujući veliku narudžbu iz Emirata na Dubai Air Showu za 90 budućih mlažnjaka 777X.

Još jedna značajna narudžba stigla je od vlade, budući da će Boeing američke Zračne snage opskrbiti s 15 tankera za dopunu gorivom u zraku 767.

U odnosu na to, konkurentski je Airbus u studenom isporučio 64 zrakoplova, uključujući i 48 iz obitelji mlažnjaka A320 koji se natječu s MAX-om.

No nakon razočaravajućeg nastupa u Dubaiju, Airbus je u studenom dobio tek 61 neto novu narudžbu.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari