BlackBerry u četvrtom tromjesečju 2023. ima prihode u iznosu od 173 milijuna dolara

Wikimedia Commons
BlackBerry telefoni, Foto: Wikimedia Commons

Kanadski BlackBerry izvijestio je o iznenađujućoj dobiti u četvrtom tromjesečju 2023., potpomognutoj rastom potražnje za njegovim uslugama kibernetičke sigurnosti zbog sve većeg kriminala na internetu i hakiranja.

Kompanija je izvijestila o prilagođenoj neto dobiti od tri centa po dionici za tromjesečje koje je završilo 29. veljače 2024., u usporedbi s prosječnom procjenom analitičara o gubitku od tri centa, prema podacima LSEG-a.

Tromjesečni prihod tvrtke sa sjedištem u Waterloou iznosio je 173 milijuna dolara, nadmašivši prosječnu procjenu analitičara od 154,78 milijuna dolara.

Prihod u jedinici za kibernetičku sigurnost, koja pruža sigurnosni softver tvrtkama i vladama, porastao je za pet posto na godišnjoj razini i iznosi 92 ​​milijuna dolara, dok je prihod od poslovanja njihovom jedinicom nazvanom internet stvari (IoT) porastao za 25 posto na 66 milijuna dolara.

“Postižemo dobar napredak u nastojanjima da odvojimo odjele i usmjerimo se prema profitabilnosti, a operativna potrošnja više je nego prepolovljena u ovom tromjesečju”, rekao je izvršni direktor John Giamatteo.

Tvrtka je u veljači priopćila da je smanjila 200 radnih mjesta i napustila neke urede, te da cilja na povećanje godišnje dobiti od 100 milijuna dolara.

U prosincu lani odustali su od svojih planova za početnu javnu ponudu (IPO) za svoj IoT odjel, ali još uvijek očekuje da će odvojiti IoT i kibernetičku sigurnost u potpuno samostalne odjele, prenosi Reuters.

BlackBerry očekuje prihode u prvom tromjesečju u rasponu od 130 do 138 milijuna dolara, što je manje od procjene analitičara od 151,12 milijuna dolara. Za cijelu 2025. godinu očekuje prihode u rasponu od 586 do 616 milijuna dolara i prilagođeni gubitak po dionici od tri do sedam centi.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari