Bivša supruga Billa Gatesa odlazi iz njihove zaklade s 11,59 milijardi eura

Wikimedia Commons/Kjetil Ree
Bill i Melinda Gates, Foto: Wikimedia Commons/Kjetil Ree

Melinda French Gates napušta dobrotvornu zakladu koju je osnovala s bivšim suprugom Billom Gatesom prije više od 20 godina, a dobit će 11,59 milijardi eura za vlastitu zakladu koja će pomagati ženama i obiteljima.

U 2021. se razvela od supruga milijardera nakon 27 godina braka, ali obećali su da će nastaviti zajednički filantropski rad. Nije poznato kako su podijelili bračnu imovinu, prenosi Reuters.

“Prema uvjetima sporazuma s Billom, napuštajući zakladu, imat ću dodatnih 11,59 milijardi eura koje ću posvetiti svom radu u ime žena i obitelji”, rekla je Melinda Gates na društvenoj platformi X.

Njezinim odlaskom s mjesta supredsjednice, zaklada će promijeniti naziv u Zaklada Gates, a Bill Gates će biti njezin jedini predsjednik, rekao je izvršni direktor Mark Suzman.

Zaklada je jedna od najmoćnijih i najutjecajnijih sila u globalnom javnom zdravstvu, preko nje je uloženo više od 69,54 milijarde eura za borbu protiv siromaštva i bolesti. Od 1994. do 2018. Bill i Melinda su zakladi darovali oko 55,17 milijardi eura. Melindin posljednji dan u zakladi bit će 7. lipnja 2024.

“Žao mi je što Melinda odlazi, ali siguran sam da će imati veliki utjecaj kroz svoj budući filantropski rad”, rekao je suosnivač Microsofta Bill Gates u objavi na X-u.

Melinda Gates, čija neto vrijednost prema Forbesu iznosi 10,47 milijardi eura, upravlja svojim ulaganjima i dobrotvornim radom kroz Pivotal Ventures.

To je investicijska tvrtka koja je osnovana 2015. i fokusira se na pomoć ženama i obiteljima.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari