Bill Gates u posjeti Pekingu

Foto: Tanjug/AP

Osnivač tvrtke Microsoft Bill Gates najavio je kako će se u Pekingu sastati s brojnim stranim biznismenima koji su također u posjeti Kini na poziv vladajuće Komunističke partije (KP), koja namjerava oživjeti interes ulagača za tu zemlja.

Gates, koji je 2014. odstupio s mjesta predsjednika Microsofta, sinoć je na Twitteru objavio da će se sastati s partnerima koji rade s njegovom dobrotvornom zakladom, prenosi Beta.

Gatesa u Kini još uvijek poštuju kao poduzetnika, a njegov posjet šalje poruku kineskim čelnicima da su zainteresirani za nastavak suradnje.

Izvršni direktor Applea Tim Cook i vlasnik Tesle Elon Musk posjetili su Kinu ranije ove godine i sastali se s premijerom Li Qiangom, ministrima i visokim gospodarskim dužnosnicima.

“Uzbuđen sam što dolazim u posjet partnerima koji rade na izazovima globalnog zdravlja i razvoja sa Zakladom Gates više od 15 godina”, napisao je Bill Gates na Twitteru.

Kineska komunistička partija pokušava oživjeti strani interes za kinesko gospodarstvo i umiriti tvrtke koje su uzdrmane antimonopolskim i drugim mjerama, kao i napetostima s Washingtonom i pritiskom da usklade svoje planove sa službenim razvojnim ciljevima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari