Amazon nastavlja s otpuštanjima, na udaru cloud odjel tvrtke

Pixabay.com
Amazon, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Amazon nastavlja s otpuštanjima pa će tako bez posla ostati stotine ljudi iz cloud odjela tvrtke, potvrdili su u srijedu.

“Identificirali smo nekoliko odjela koje trebamo racionalizirati kako bismo nastavili usmjeravati napore na ključna strateška područja za koja vjerujemo da će dati maksimalan učinak”, rekao je glasnogovornik Amazon Web Services i dodao kako “odluke nismo donijeli olako”.

Ta Amazonova jedinica suočila se s usporavanjem rasta prodaje u posljednjim kvartalima jer su tvrtke smanjile svoju potrošnju u oblaku zbog rastućih kamata.

Rezovi dolaze nakon što je Amazon rekao da će ukloniti sustave plaćanja bez blagajne u svojim Fresh trgovinama u Americi.

U pitanju su timovi koji nadziru revolucionarnu tehnologiju pod nazivom “Just Walk Out” koja je omogućavala kupcima da u potpunosti preskoče naplatu skeniranjem QR koda prilikom ulaska u trgovinu.

U taj odjel premješteni su još 2022. godine iz Amazonove maloprodajne grupe.

Inače, Amazon je i početkom godine ukinuo stotine radnih mjesta u dvije svoje poslovne jedinice: streaming platformi Twitch te odjelu za filmske i televizijske studije.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari