Aktivisti zaustavili proširenje poligona Porschea

Porsche, Foto: GMB Visuals/Pexels

Talijanske vlasti zaustavile su pod pritiskom prosvjeda ekoloških aktivista proširenje probnog poligona proizvođača sportskih vozila Porschea u Apuliji.

Porsche namjerava u proširenje poligona uložiti oko 450 milijuna eura, a aktivisti su upozorili da bi projekt obuhvatio ogromnu površinu i da bi uključivao krčenje područja pod šumom.

Prikupljeno je oko 40.000 potpisa za peticiju kojom se traži zaustavljanje toga plana, prenosi Hina, što je predsjednik te regije Michele Emiliano ovoga tjedna i učinio.

“Regija ponovo pokazuje da želi pomiriti javni interes na kojem se temelji realizacija projekta sa zaštitom okoliša”, rekao je Emiliano.

U dogovoru s ministarstvom okoliša u Rimu Apulija je odlučila ponovno proučiti pojedine aspekte postupka izdavanja dozvole.

Porsche je primio na znanje tu odluku, potvrdio je glasnogovornik kompanije, ali i dodao da se njihovi ciljevi nisu promijenili.

“Želimo osigurati održivost tehničkog centra Nardò i ojačati njegovu ulogu važnog poslodavca i gospodarskog čimbenika u regiji”, dodao je glasnogovornik Porschea.

Probni centar u blizini Nardòa, udaljenog tek nekoliko kilometara od Tarantskog zaljeva, spada među najmodernije u svijetu. Uključuje kružnu probnu stazu duljine 12,6 kilometara i promjera oko četiri kilometra.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari