Agencija za ugljikovodike: Tehnička pomoć za stvaranje sinergije s Partnerstvom za čisti vodik

Pexels.com
Molekule vodika, Foto: Pexels.com/Rafael-Classen

Upravljačka tijela iz 27 zemalja Europske unije i pridruženih zemalja iz programa Obzor Europa imala su mogućnost prijaviti se za tehničku pomoć s ciljem razvoja suradnje u ključnim područjima razvoja vodika.

Ukupno je pristigla 21 prijava iz 15 različitih zemalja, a odabrano je 10 tijela na temelju njihove stručnosti, geografske raznolikosti (barem polovina tijela iz 5 različitih zemalja EU-13) i ograničenja na jedno upravljačko tijelo po zemlji.

Agencija za ugljikovodike Hrvatske (AZU) prijavila se na ovaj poziv u srpnju,  u cilju stvaranja sinergije s Partnerstvom za čisti vodik, te je i među deset institucija, koji su na ovom natječaju odabrani, stoji u priopćenju na njihovoj službenoj stranici.

U narednom periodu, kažu u AZU-u, bit će potpisani Sporazumi o suradnji koji će biti individualno prilagođeni kontekstu i potrebama svakog od tijela. 

https://www.azu.hr/hr-hr/novosti/agencija-za-ugljikovodike-dobila-tehnicku-pomoc-od-partnerstva-za-cisti-vodik/
Organizacije koja će primiti tehničku podršku za razvoj sinergije s Partnerstvom za čisti vodik, Izvor: azu.hr

Među odabranima su šest regionalnih, dok su četiri nacionalna aktera. Također, pet od deset tijela dolazi iz zemalja EU-13, dok jedno potječe iz zemlje pridružene programu Obzor Europa, što ukazuje na višerazinski pristup Partnerstva razvoju vodika.

„Ovaj korak predstavlja značajan doprinos daljnjem razvoju čistog vodika u Europi i jačanju suradnje između relevantnih tijela u različitim zemljama. Agencija za ugljikovodike, zajedno s ostalim odabranim tijelima, ima priliku ostvariti koristi od tehničke podrške, upravljanja znanjem i financiranja kako bi unaprijedila svoje aktivnosti u vezi s istraživanjem i inovacijama u sektoru vodika“, stoji u priopćenju na stranici AZU-a.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari