ZSE: Redovni promet 367.000 eura, najveći promet dionicom Spana

Pixabay.com
Kretanja na burzi, ilustracija Foto: Pixabay.com

Na Zagrebačkoj burzi ovog prijepodneva glavni dionički indeksi bili su u pozitivnom području, oduprijevši se negativnim kretanjima na europskim burzama, a najviše su pritom u fokusu investitora dionice Spana i Podravke. Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u plusu 0,34 posto, na 2.442 boda, a Crobex10 za 0,32 posto, na 1.458 bodova. Svi sektorski indeksi su u plusu, piše Hina, a najviše Crobexnutris, za 0,62 posto.

Istodobno, europske burze su u minusu, pri čemu paneuropski Stoxx 600 indeks oko 10,30 sati za 0,4 posto, jer investitore brine da će Fed zadržati visoke kamatne stope dulje vrijeme zbog robustnog rasta američkog gospodarstva unatoč visokim troškovima zaduživanja. Takva očekivanja, pak, dižu prinose po obveznicama, koje postaju atraktivnije za ulaganje od dionica.

Redovni promet dionicama iznosio je 367 tisuća eura, što je za otprilike 90 tisuća više nego jučer u isto doba. Najveći promet ostvaren je dionicom Spana, 118 tisuća eura, a cijena joj je porasla oko jedan posto, na 62 eura.

Slijedi dionica Podravke, sa 109 tisuća eura prometa i skokom cijene za 1,87 posto, na 136,5 eura, pa je bila i današnja najveća dobitnica. Nešto veći promet, oko 54 tisuće eura, ostvaren je još i dionicom Valamar Riviere, čija je cijena stagnirala na 4,31 euro. Na burzi danas nije bilo većih cjenovnih padova.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari