Veliki pad dionica Trump Medije nakon objave poslovnih rezultata

Foto: Carlos Herrero/Pexels

Vrijednost dionica tvrtke Trump Media pala je za 25 posto nakon što je kompanija za aplikacije za društvene mreže blisko povezana s bivšim predsjednikom Donald Trumpom prijavila neto gubitak od 58,2 milijuna dolara u prošloj godini, uz prihod od samo 4,1 milijun dolara.

Unatoč tom padu, piše Seebiz, tržišna kapitalizacija tvrtke i dalje je bila veća od 6,8 milijardi dolara nakon što je njezina prijava 8-K Komisiji za vrijednosne papire otkrila gubitak za prošlu godinu.

Nagađa se kako najveći dio neto gubitka dolazi od 39,4 milijuna dolara troškova kamata, no glasnogovornik tvrtke nije odgovorio na zahtjev za komentarom.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Gage Skidmore/Flickr

Dokumentacija otkriva i da je Trump Media u 2022. godini imala neto dobit od 50,5 milijuna dolara i ukupan prihod od samo 1,47 milijuna dolara, kao i da je završila 2023. godinu sa samo 2,7 milijuna dolara u gotovini.

Prošlogodišnji gubici u kompaniji Trump Media, koja je vlasnik aplikacije Truth Social koju je bivši predsjednik koristio, mogli bi se nastaviti još neko vreme, navodi kompanija.

“TMTG očekuje da će pretrpjeti poslovne gubitke u bliskoj budućnosti“, navodi se u podnesku koji je uslijedio tjedan dana nakon što je tvrtka počela trgovati pod simbolom DJT na burzi Nasdaq.

Isti podnesak također upozorava dioničare kako bi Trumpova umiješanost tvrtku mogla dovesti u znatno veći rizik od drugih društvenih medija.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari