U Belišću nestrpljivo očekuju početak rada nove tvornice: Jamčit će egzistenciju za 60-tak obitelji

Freepik.com
Tvornica papirne ambalaže, Foto: Freepik.com/Ilustracija

Kod Ribičkog doma na lijevoj obali rijeke Drave, održan je tradicionalni susret papirničara nekadašnjeg Kombinata Belišće, prilikom čega su okupljeni čelnici grada, sindikata i Uprave Astrabela izrazili nadu kako će iduće godine početi s radom nova tvornica.

Na samom početku sudionike je pozdravio Ivan Jergović, nekadašnji predsjednik sindikata i jedan od inicijatora ovih susreta te se zahvalio svima koji su doprinijeli realizaciji susreta.

Milorad Krgović, član Uprave Astrabel d.o.o., obraćajući se sudionicima izrazio je nadu da će sva nastojanja na dovršetku velike investicije dati konačan rezultat uskoro i da će uz bolje razumijevanje banaka pa i vlade, jer je riječ o strateškim planovima, uskoro početi proizvodnja ’tissue papira’ (svileni papir za zamatanje) za kojim na tržištu postoji velika potreba. Početni kapacitet tvornice u izgradnji je tek jedna petina ukupnih domaćih potreba za tim proizvodom.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić zahvalio se svima koji sudjeluju u realizaciji novog projekta, kao i onima koji su svoj radni vijek proveli u pogonima Kombinata Belišće izgrađujući tradiciju Belišća kao industrijskog gradića. Iskoristio je priliku i još jednom čestitao Dan grada svim sugrađankama i sugrađanima.

„Živim za dan kad ćemo imati novu tvornicu.“, emotivno se obratio papirničarima gradonačelnik izrazivši nadu da će iduće godine tvornica početi s radom i jamčiti egzistenciju za 60-ak obitelji na području grada Belišća.

ASTRABEL d.o.o.

Vijenac Salamona Henricha Gutmanna 31, 31551, Belišće, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
12.003,19 (2022.)
Broj zaposlenih:
5 (2022.)

9 Odgovora

  1. Da, naše gospodarstvo vapi za reindustrijalizacijom, naravno na suvremen i održiv način. Ovo su divne vijesti za Belišće 😍

  2. E ovo je doista lijepo za čuti. Pozitivno i eto drago mi je da je gradonačelnik tako pozitivan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari