Turistički kompleks Bigova Bay vrijedan 400 milijuna eura

Foto: Pixabay.com

Crna Gora i Kotor dobivaju luksuzni turistički kompleks Bigova Bay, vrijedan 400 milijuna eura, najavio je premijer Dritan Abazović.

On je izrazio zadovoljstvo što će Crna Gora i Kotor dobiti ljetovalište poput Bigova Bayja, navodeći kako će to upotpuniti ponudu u dosad neotkrivenom, ali izuzetno lijepom dijelu obale.

U Abazovićevom kabinetu danas je održan sastanak predstavnika Vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na Crnogorskom primorju, javlja Mina.

Pored Abazovića, sastanku su prisustvovali ministrica ekologije, prostornog uređenja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i predstavnik nositelja projekta Walid Al Najjab, projektna menadžerica BBI Development-a Bojana Ječmenica i izvršna direktorica tvrtke Bigova Bayja Branka Lazarević.

Abazović je, kako je saopćeno iz njegovog kabineta, izrazio podršku i spremnost institucija da zajedno rade na nastavku ovog projekta.

Al Najjab upoznao je Abazovića s investicijom vrijednom 400 milijuna eura, istaknuvši kako je riječ o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okoliš, ispunjava kriterije zaštite životne sredine i ne narušava okoliš i kulturnu baštinu.

Investitor je najavio da će sljedeća godina biti posvećena razvoju infrastrukture, koja je temelj razvoja cijelog projekta, te kako se paralelno vode razgovori s najprestižnijim operaterima za hotele i restorane, koji će biti dio projekt.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari