Trump Media tuži svoje suosnivače zbog ‘lošeg upravljanja’

Donald Trump
Donald Trump Foto: Gage Skidmore/Flickr

Medijska tvrtka koju je Donald Trump nedavno ponudio na burzi tuži svoje suosnivače, optužujući ih da nisu uspjeli odgovarajuće pokrenuti tvrtku te da su zatim pokušali “osujetiti raniji dogovor”.

Tužba podnesena u Sarasota County, Florida, od građanskog suda traži zabranu za suosnivače Wesleya Mossa i Andrewa Litinskog da imenuju članove upravnog odbora tvrtke – ili da im se zabrani posjedovanje bilo koje dionice tvrtke Trump Media & Technology Group.

Moss i Litinsky pak tvrde da im sporazum iz 2021. koji je Trump potpisao s tvrtkom koju su osnovali, United Atlantic Ventures, LLC, jamči 8,6 posto udjela u ukupnim dionicama Trump Media, nerazrijeđenog udjela zbog izdavanja novih dionica, prenosi CNBC.

Po zaključnoj cijeni DJT-a u utorak, taj udio dionica bi vrijedio oko 601 milijun dolara.

U veljači su Moss i Litinsky tužili Trump Media sudu u Delawareu zbog svog udjela u tvrtki.

Kontra tužba je podnesena krajem ožujka, otprilike u isto vrijeme kada su dioničari tvrtke Digital World Acquisition Corp. glasali za odobrenje spajanja s Trump Media, privatnom tvrtkom koja stoji iza novonastale aplikacije društvenih medija Truth Social.

Nakon spajanja, dionice tvrtke Trump Media, koja je nedavno ponuđena na burzi, počele su se trgovati pod oznakom DJT i skočile su za čak 50 posto u svom debiju na Nasdaqu prošlog tjedna.

No cijena dionice naglo je pala u ponedjeljak, nakon što je tvrtka objavila neto gubitak od 58,2 milijuna dolara u 2023.

Nisi napravili “niti jedan korak”

Tužba Trump Media, podnesena na Floridi, traži da joj sud dodijeli odštetu za, kako tvrdi, “kršenje obveza” Mossa i Litinskog.

Osim Mossa i Litinskog, u tužbi se kao suoptuženik imenuje osnivač DWAC-a Patrick Orlando.

Prema tužbi u Floridi, Moss i Litinsky bili su odgovorni za uspostavu strukture korporativnog upravljanja Trump Media, pripremu pokretanja Truth Sociala i osnivanja nove spojene tvrtke kako bi se s njom izašlo na burzu (IPO).

Moss i Litinsky nisu uspjeli “niti u jednom koraku”, tvrdi Trump Media za dvojicu muškaraca, koji su obojica bivši natjecatelji u Trumpovom nekadašnjem reality TV showu “The Apprentice”.

Odvjetnici Trump Media nisu odmah odgovorili na CNBC-jev zahtjev za komentarom tužbe.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari