Svježe meso iz PIK Vrbovca dobilo oznaku Dokazana kvaliteta – Hrvatska

Pixabay.com
Svinjsko meso, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Svježe svinjsko meso iz PIK Vrbovca od sada će nositi nacionalnu oznaku ‘Dokazana kvaliteta – Hrvatska’, priopćili su iz te tvrtke.

“Nova oznaka koju izdaje Ministarstvo poljoprivrede predstavlja priznanje visokom standardu kvalitete i sigurnosti svinjskog mesa domaćeg podrijetla, jer su sve faze proizvodnje obavljene u Republici Hrvatskoj”, naveli su.

PIK surađuje s više od 100 lokalnih farmi iz kojih mu godišnje dolazi više od 400.000 svinja, što je više od 50 posto domaće proizvodnje. Iz tvrtke kažu da nova oznaka pridonosi kraćim opskrbnim lancima, smanjenju emisija stakleničkih plinova i očuvanju okoliša.

“PIK-ovi potrošači oduvijek mogu biti sigurni u svaki komad svinjskog mesa koji odaberu, a s ovom je oznakom to i dodatno potvrđeno. Ta sigurnost se temelji na kvaliteti, domaćem podrijetlu i strogim kontrolama uvjeta proizvodnje”, rekla je Vlasta Garašanin, direktorica Službe za upravljanje kvalitetom i okolišem u PIK-u.

PIK Vrbovec
Svinjsko meso, Foto: PIK Vrbovec

“Svaki komad svinjskog mesa priča svoju priču, a sada imamo i službenu potvrdu da radimo ono što je najbolje za našu zajednicu i potrošače. Ta nam je potvrda ujedno i poticaj za daljnji razvoj i poboljšanje”, dodala je.

Iz tvrtke su istaknuli da su u 2024. uspješno završili jedan od najvažnijih investicijskih projekata, a to je pogon za primarnu obradu svinja, vrijedan više od 11 milijuna eura.

“Zbog tog pogona, financiranog uz podršku Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD), PIK je povećao proizvodne kapacitete, dodatno unaprijedio procese te podigao standarde higijene, sigurnosti i kvalitete”, piše u priopćenju.

PIK VRBOVEC plus d.o.o.

Zagrebačka ulica 148, 10340, Vrbovec, Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
327.586.378,90 (2023)
Broj zaposlenih:
1.791 (2023)

15 Odgovora

    1. Bonitet se gleda za kvalitetu? Kvalitetu čega? Mesa? Svinja mora imati bonitetnu ocjenu? Ako je svinja trčala 20km/h koji bonitet ima? Molim objašnjenje.

  1. Moram pohvaliti novu liniju natur proizvoda, bez nitrita, nitrata i drugih jako štetnih dodataka prehrani. Sve više kompanija je svijesno da su ljudi sve više educirani i treba se okrenuti izvornom prirodnom, bas kao nekada.

  2. Kome su platili za tu oznaku? Prije par godina radnici PIK Vrbovca su svjedočili kako su radili sa pokvarenim mesom sa istekom roka trajanja, prepakiravali ih a u kobasice stavljali zatraženo meso. Tko je tu lud?

  3. Drago mi je da vidjeti da domaće meso ima ovakvu oznaku kvalitete! Podržavam našu proizvodnju, ne biram uvijek hrvatske proizvode, zapravo rijetko, ali ako netko radi kvalitetno onda je to za svaku pohvalu doista.

  4. PIK je naj manje kvalitetno meso u cijeloj našoj državi, kvalitetnije je uvest tuđe nego jest pokvareno meso pomiješano s friškim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari