Splitska vodovodna tvrtka pozvala potrošače na prokuhavanje vode

Pixabay.com
Split, Foto: Pixabay.com

Mutnoća vode s izvorišta rijeke Jadro je iznad dozvoljene vrijednosti, izvijestila je splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija (VIK) te pozvala na prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive, djecu i stariju populaciju.

„Nastavni zavod za javno zdravstvo preporučuje da se koristi mjera predostrožnosti prokuhavanja vode za piće za bolesne i osjetljive, malu djecu i stariju populaciju“, priopćeno je iz VIK-a.

Obradom uzoraka uzetih s različitih dijelova vodoopskrbnog sustava koji se snabdijevaju s izvorišta rijeke Jadro utvrđeno je da je parametar mutnoće iznad dozvoljene vrijednosti od 4 NTU i kreće se u rasponu od 8 10 NTU jedinica.

„Bez obzira na to što je nabujalost izvorišta, kao i sam parametar mutnoće na izvoru Jadra s obzirom na prestanak oborina u opadanju, voda koja je prethodno ušla u vodoopskrbni sustav još uvijek je zamućena“, poručili su iz VIK-a, prenosi Hina.

Situacija u vodoopskrbnom sustavu kontinuirano se prati i o svim promjenama potrošači će biti pravovremeno obaviješteni putem medija i web stranice: www.vik-split.hr, poručili su iz tvrtke.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari