Span postao stopostotni vlasnik Bonsaija

Freepik.com/snowing
Ugovor, ilustracija, Foto: Freepik.com/snowing

Hrvatska IT kompanija Span sklopila je ugovor o kupoprodaji 30 posto poslovnog udjela u društvu Bonsai, vrijednost transakcije je 750.000 eura, a tom akvizicijom stekla je stopostotno vlasništvo i najavila namjeru pripajanja Bonsaija Spanu.

Istovremeno, najavljena je i namjera pripajanja povezanog društva Ekobit, koje je isto tako u stopostotnom vlasništvu Spana.

Integracijom Bonsaija i Ekobita u Span objedinit će se Spanova ponuda razvoja softverskih i AI rješenja, prenosi Hina. Cilj je ostvariti jedinstven nastup na tržištu, unutar istog društva i pod jedinstvenim brendom Span.

Uz cloud i cybersecurity, umjetna inteligencija postaje jedan od ključnih strateških smjerova Spana, navode iz kompanije.

Ciljani datum stupanja pripajanja na snagu je krajem drugog kvartala 2024. godine.

AI rješenja počela su se sve intenzivnije implementirati u organizacije, a dostupnost generativne umjetne inteligencije taj je proces još dodatno ubrzala. U poslovnom okruženju sve se više razmatra na koji način rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji mogu poboljšati poslovanje i unaprijediti procese, kažu iz Spana.

“AI nije više nešto o čemu se samo govori, umjetna inteligencija ulazi na velika vrata u poslovanje. Ovim ćemo pripajanjem dodatno ojačati Spanovu AI ponudu unutar ključnih segmenata našeg poslovanja i očekujem da će nam razvoj tog dijela generirati značajnu dobit u godinama koje dolaze”, istaknuo je predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari