Singapore Airlines nudi desetke tisuća dolara odštete stradalima u turbulencijama

Pexels.com
Boeing, ilustracija. Foto: Amar Preciado/Pexels

Singapore Airlines ponudio je odštetu putnicima leta SQ321 na ruti London – Singapur koji je bio pogođen velikim turbulencijama uslijed čega je jedna osoba izgubila život, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

U izjavi na svojoj službenoj Facebook stranici u utorak, potvrdili su da su poslali ponude za odštetu onima koji su nastradali na letu 21. svibnja.

“Za putnike koji su zadobili lakše ozljede u incidentu, ponudili smo 10.000 američkih dolara odštete. Za one koji su teže stradali, pozvali smo ih na razgovor o visini odštete”, objasnili su iz tvrtke.

Onima koji su pretrpjeli ozbiljne ozljede koje su zahtijevale dugotrajnu medicinsku skrb ponuđeno je plaćanje unaprijed od 25.000 dolara, pri čemu će to biti samo dio konačne naknade koju će ti putnici dobiti.

Zrakoplov Boeing 777-300ER pogodile su ekstremne turbulencije nakon što je pao u zračni džep iznad tajlandskog zračnog prostora.

Prema istražiteljima, sunotvratio se 54 metra za manje od pet sekundi, uzrokujući ozljede među 211 putnika i 18 članova posade u avionu.

Zrakoplov je morao hitno sletjeti u Bangkok gdje je potvrđena smrt 73-godišnjeg britanskog državljanina zbog sumnje na srčani udar. Još 104 putnika tom je prilikom ozlijeđeno, podsjeća Reuters.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari