Sastanak Macrona i Muska u petak u Parizu

Izvor: Unsplash.com

Francuski predsjednik Emmanuel Macron sastat će se u petak u Parizu s izvršnim direktorom Tesle Elonom Muskom kako bi promovirao Francusku kao moguću lokaciju za jednu od tvornica električnih automobila.

Macron i Musk sastat će se drugi put u mjesec dana, a francuski predsjednik istaknuo je da ‘ima dnevni red’. Francuska se natječe s drugim zemljama EU, poput Španjolske, koja također pregovara s Teslom o izgradnji tvornice, prenosi Reuters.

“Razgovarat ćemo o umjetnoj inteligenciji u koju je uključen, društvenim mrežama i regulatornom okviru. Potom ćemo pričati o automobilima i baterijama. Promicat ću francusku i europsku atraktivnost”, rekao je Macron.

Francuski predsjednik izjavio je da je na Musku da razmotri različita pitanja u Europi i donese odluku te kako će promovirati Francusku kao investicijsku destinaciju. Francuska ima ambicije postati središte industrije električnih vozila, zahvaljujući izdašnim subvencijama i poslovnom okruženju.

Francuska je prethodno pokušala uvjeriti Muska da izgradi gigatvornicu u toj zemlji, no on je izabrao Njemačku za svoju dosad jedinu takvu tvornicu u Europi. Francuska također pregovara s kineskim proizvođačem električnih vozila BYD.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari