Pulski Tehnomont za Grke izgradio dva vatrogasna broda vrijedna 10,5 milijuna eura

Pixabay.com
Vatrogasni brod, ilustracija Foto: Pixabay.com

U pulskom brodogradilištu Tehnomont u petak su u more porinuta dva 25,5-metarska aluminijska vatrogasna broda, koje pulski brodograditelji grade za grčkog naručitelja.

Riječ je o brodovima s tri motora od 1.200 konjskih snaga, koji mogu dostići brzinu od 25 milja, a služit će, kako se čulo, za gašenje požara s dometom gašenja više od stotinu metara.

Brodovi će imati deset članova posade, a tu je investiciju, prenosi Hina, grčki naručitelj platio 10,5 milijuna eura.

Na prigodnoj svečanosti predsjednica Uprave Tehnomont brodogradilišta Gordana Deranja zahvalila je svima na poslovnoj suradnji, a pogotovo djelatnicima, kao i grčkom naručitelju koji je tijekom cijele gradnje “bio kooperativan i susretljiv te je posao završen u roku od 18 mjeseci, bez ikakvih problema”.

Inače, porinuće nije bilo u klasičnom smislu, već su brodovi podignuti uz pomoć dizalice “Divić” i spušteni u more.

Tehnomont je u svibnju ove godine isporučio jedan ribarski brod za škotskog naručitelja, u kolovozu su ciparskom naručitelju isporučena tri patrolna broda, također od aluminija, a do kraja godine ova dva vatrogasna broda otplovit će put Grčke.

Iduće godine, najavila je Deranja, kreće gradnja novih ophodnih brodova od 26 i 28 metara, i to prema ugovoru s norveškim partnerima, a bit će od čelika, ali s aluminijskim nadgrađem.

“Što se tiče naših proizvodnih kapaciteta, oni su popunjeni, uz uslugu remonta koju pružamo u kontinuitetu cijele godine. To možemo zahvaliti i stabiliziranju tržišta, nakon ludila i kaosa koji je vladao nakon pandemije gdje su cijene divljale, a nismo mogli biti sigurni niti u rokove dobave”, rekla je Deranja.

2 Odgovora

  1. Trebaju nama brodovi za ribarenje, a ne vatrogasni. Pa neće vatra zapaliti more, što je s vama ljudi !!!??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari